Steun het Jeugdeducatiefonds met een grote gift

 Je zou het misschien niet denken: 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in 'relatieve armoede'. Dat houdt in dat ouders net genoeg geld hebben voor basiszaken als voedsel, kleding, wonen, zorg en ontspanning. Wij bieden steun aan deze kinderen door nauw samen te werken met basisscholen, zodat leerkrachten voor hun leerlingen aanvragen kunnen doen. Met een grote gift aan het Jeugdeducatiefonds kun je enorme impact maken op hun ontwikkelingskansen.

Maak grote impact op de toekomst van kwetsbare kinderen

Wat is een grote gift?

Een grote gift is een donatie vanaf € 5.000. Dat kan een particuliere schenking zijn, maar je kunt ook doneren als familie, als familiefonds of vanuit een bedrijf. Je hebt hierbij altijd persoonlijk contact met onze relatiemanager. Wil je de mogelijkheden eens bespreken? We helpen je graag verder met persoonlijk advies om te bepalen welke manier van schenken het beste past bij jouw wensen en voorkeuren. 

Belastingvoordeel bij een grote gift

Het Jeugdeducatiefonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Omdat het Jeugdeducatiefonds beschikt over het ANBI keurmerk, zijn giften aan ons aftrekbaar van je aangifte inkomstenbelasting.  Hoeveel dit is, is afhankelijk van het soort gift dat je doet.

Zo kun je ons steunen

Het Jeugdeducatiefonds steunen en daarmee profiteren van het belastingvoordeel kan op verschillende manieren.

Giften met een schenkingsovereenkomst
Als je je giften voor minimaal vijf jaar vastlegt in een schenkingsovereenkomst ontvang je van de Belastingdienst een groot deel terug. Dat kan oplopen tot 36,97% (vanaf 2024). Aan het afsluiten van zo’n overeenkomst voor periodiek schenken zijn geen kosten verbonden. Om gebruik te maken van dit belastingvoordeel kun je deze
schenkingsovereenkomst printen, invullen, ondertekenen en naar ons opsturen

Stichting Jeugdeducatiefonds 
T.a.v. Team Relatiemanagement en Fondsenwerving
Postbus 8181, 3503 RD Utrecht 

Wij voorzien de schenkingsovereenkomst van een transactienummer en handtekening en retourneren deze aan u. De schenking geef je op als aftrekpost op voor de inkomstenbelasting. 

Fonds op naam
Voor giften vanaf 50.000 over een periode van 5 jaar. Een Fonds op naam kan jouw naam dragen maar ook de naam van een geliefde, een kind of een overleden familielid. Hierdoor is een Fonds op naam extra persoonlijk. Vaak richt iemand al bij leven een Fonds op naam op, maar het kan ook per testament gebeuren.

Anna Stupers, onze relatiemanager Major Donors, informeert je graag over alle mogelijkheden en voordelen van het oprichten van een fonds. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
 

Wij steunen het Jeugdeducatiefonds omdat we iets willen doen voor de maatschappij. Dat klinkt misschien wat beladen, maar als je het hart op de goede plek hebt en je kunt het hebben dan gaat dat een stuk makkelijker.
‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets en zijn vrouw Till

Wil je graag persoonlijk contact?

Neem contact op met Anna, we gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Anna Stupers

Relatiemanager major donors