Nieuws en mooie verhalen

We delen ons werk graag met je: van mooie samenwerkingen met bedrijven en gemeenten, tot interessante onderzoeksresultaten en inspirerende verhalen van scholen, leerkrachten en donateurs. Wil je ons volgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of word vrienden met het Jeugdeducatiefonds op LinkedIn en Facebook! 

Natuuruitje verbetert ontwikkelkansen en gezondheid kinderen

Wolvendrollen ruiken, zoeken naar sporen, regenwormen voelen. 133 leerlingen van een basisschool uit Dieren gingen op 19 juni op avontuur in Nationaal Park Veluwezoom in Rheden. Voor sommige kinderen was dit initiatief van OERRR en het Jeugdeducatiefonds een eerste kennismaking met de natuur. De organisaties willen de komende twee jaar zeker 10.000 kinderen natuurervaringen laten opdoen.

Maatschappelijke impact maken samen met ABN AMRO Foundation

ABN AMRO Foundation is onze Klasgenoot van het eerste uur. ABN AMRO steunt het Jeugdeducatiefonds niet alleen met geld, maar ook met menskracht. Sander Bestevaar is Hoofd Partnerships, Events & Foundations en vertelt waarom de bank zich graag inzet voor het Jeugdeducatiefonds.  

“Ik wens alle kinderen een zorgeloze jeugd toe”

Leendert Erkelens is een no-nonsense man. Dat past goed bij het Jeugdeducatiefonds”. Daarom steunt de 74-jarige voormalige akkerbouwer ons met een jaarlijkse schenking en heeft hij ons opgenomen in zijn testament.  

Dringende oproep scholen aan Kamer: stop schoolmaaltijden niet

In een brandbrief aan de Tweede Kamer dringen ruim 2100 scholen erop aan het Programma Schoolmaaltijden voort te zetten. Zij verzoeken de Kamerleden om de subsidies voor het verstrekken van maaltijden aan leerlingen, of boodschappenkaarten aan ouders, te verlengen. 

“Kinderen schamen zich niet meer om een boterham te pakken”

Op de Rotterdamse basisschool IKC Nova krijgen alle leerlingen elke dag vers fruit en een lekkere lunch. Dat levert heel wat meer op dan volle magen alleen, zien medewerker ouderbetrokkenheid Marjolein van der Slikke en adjunct-directeur Sandra Berkhout 

Tips voor het aanstellen van een brugfunctionaris

Uiterlijk eind deze week horen scholen of zij subsidie krijgen voor het aanstellen van een brugfunctionaris. Wij vinden deze schakel tussen kind, gezin, school en samenleving heel belangrijk en helpen scholen daarom graag op weg bij de invulling van deze functie.