Kom in actie met je klas of school!

Een eigen fiets, bijles, een bril op sterkte of mee op schoolreisje: voor honderdduizenden kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend, omdat er thuis te weinig geld is. Voor deze kinderen zetten wij ons in. Help je mee? Organiseer op jouw school bijvoorbeeld een sponsorloop, een lege flessenactie of een veiling van zelfgemaakte kunst.

Kom met jouw klas of school in actie voor andere scholen

Hoe kun je helpen?

Zamel met je klas of school zoveel mogelijk geld in om te doneren aan het Jeugdeducatiefonds. Combineer de inzamelingsactie bijvoorbeeld met een themadag of sportdag op jullie school, zodat je veel mensen tegelijk bereikt. Uiteindelijk geldt natuurlijk: kleine of grote bedragen, alle beetjes helpen! We geven je graag een paar ideeën:

  • Haal lege flessen en blikjes op en doneer het statiegeld
  • Organiseer een sponsoractie, bijvoorbeeld een sportieve sponsorloop
  • Verkoop zelfgebakken koekjes of cupcakes
  • Haal geld op met een veiling van ingezamelde spullen of zelfgemaakte kunstwerken
  • Verzin je eigen leuke actie!

Maak je eigen actiepagina aan

Heb jij een inzamelingsactie bedacht? Maak dan hier je eigen actiepagina aan! Dat is een snelle en veilige manier om geld voor het Jeugdeducatiefonds op te halen. Bepaal zelf het doelbedrag, voeg een omschrijving toe en daarna kun je de inzamelingsactie online delen. Achteraf stuur je donateurs via je actiepagina eenvoudig een bedankje.

Wij hebben met een sponsorloop meer dan 10.000 euro opgehaald!
Leerkracht basisschool De Giraf in Hillegom

"De hele school deed met onze actie mee, van de kleuters tot en met de bovenbouw. Tijdens de sponsorloop moedigden we elkaar allemaal fanatiek aan. Je had de gezichten van de kinderen moeten zien toen we aan het eind de totale opbrengst van de inzameling bekendmaakten! Tienduizend euro is natuurlijk een groot bedrag. Maar nu weten wij: als alle kinderen meedoen, dan is het zeker haalbaar. Met deze inzamelingsactie wilden we onze leerlingen graag meegeven dat het leuk en belangrijk is om iets voor een ander te doen."

Heb je vragen over je inzamelingsactie?

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.