Persverzoeken

Ben je een journalist en heb je een vraag over een persbericht, het Jeugdeducatiefonds of over het Programma Schoolmaaltijden? Neem contact op met onze persvoorlichters of stuur een mail naar pers@jeugdeducatiefonds.nl

 

Neem contact op met onze persvoorlichters

Neem contact op met onze persvoorlichters

Valerie Kierkels

Persvoorlichter

Mirella Bhagwandin

Persvoorlichter

Persberichten

Steun voor kinderen in armoede stopt op Maassluise scholen

Vijf basisscholen in Maassluis kunnen vanaf het nieuwe schooljaar geen beroep meer doen op de financiële steun van het Jeugdeducatiefonds. Het Jeugdeducatiefonds voelt zich genoodzaakt te stoppen, omdat de gemeente geen financiële bijdrage wil leveren.

Bezoek aan de natuur verbetert ontwikkelkansen en gezondheid kinderen

Wolvendrollen ruiken, zoeken naar sporen, regenwormen voelen. 133 leerlingen van een basisschool uit Dieren gingen op 19 juni op avontuur in Nationaal Park Veluwezoom in Rheden. Voor sommige kinderen was dit initiatief van OERRR en het Jeugdeducatiefonds een eerste kennismaking met de natuur. De organisaties willen de komende twee jaar zeker 10.000 kinderen natuurervaringen laten opdoen.

Dringende oproep scholen aan Kamer: stop schoolmaaltijden niet

In een brandbrief aan de Tweede Kamer dringen ruim 2100 scholen erop aan het Programma Schoolmaaltijden voort te zetten. Zij verzoeken de Kamerleden om de subsidies voor het verstrekken van maaltijden aan leerlingen, of boodschappenkaarten aan ouders, te verlengen. Als er niet alsnog geld wordt gereserveerd, dreigt het programma na december 2024 te moeten stoppen.

Aantal Nederlanders in voedselnood niet afgenomen

Meer dan 450.000 mensen in Nederland hebben te maken met ‘verborgen voedselnood’. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis, uitgevoerd door Ipsos I&O. “Dit herkennen wij helaas maar al te goed”, zegt Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds.

Commerciƫle bijles vergroot kansenongelijkheid

In de media is volop aandacht voor de commerciële bijles industrie die de kansenongelijkheid van kinderen verder vergroot. “In mijn gedroomde wereld is er geen buitenschoolse bijles, het vergroot de ongelijkheid”, zegt Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds.

Ruim 50 scholen in Limburg zetten zich in voor kansengelijkheid

1 op de 8 kinderen in Limburg groeit op in armoede. Armoede belemmert niet alleen de ontwikkeling van kinderen, maar werkt ook door in hun toekomstkansen. Opgroeien met een stressvolle financiële thuissituatie leidt tot slechtere leerprestaties en kansenongelijkheid in het onderwijs.