Help je mee?

Als je opgroeit in armoede, moet je als kind vaak veel missen. Van een bril, bijles of een fiets tot een dagje eropuit. Of je het Jeugdeducatiefonds nu wilt steunen met je bedrijf of stichting, op zoek bent naar effectieve manieren om kinderarmoede aan te pakken vanuit de gemeente waar je werkt, met je school in actie wilt komen of gewoon zelf een bijdrage aan onze missie wilt leveren, bijvoorbeeld met een nalatenschap: iedereen kan helpen. Samen zorgen we dat álle kinderen in Nederland zich maximaal kunnen ontwikkelen. 

Zet je samen met ons in voor kinderen die opgroeien in armoede

Kom in actie met je klas of school!

Wil jij een inzamelingsactie starten om geld op te halen voor het Jeugdeducatiefonds en kinderen helpen bij wie er thuis weinig geld is? Organiseer op jouw school dan bijvoorbeeld een sponsorloop, een lege flessenactie of een veiling van zelfgemaakte kunst. We geven je graag meer ideeën. En je kunt online heel makkelijk je eigen actiepagina aanmaken!

Steun met een grote gift

Met een grote gift aan het Jeugdeducatiefonds lever je een impactvolle bijdrage aan de ontwikkelingskansen van kwetsbare kinderen in Nederland. Je kunt een grote gift schenken op eigen naam, maar ook vanuit een stichting, vermogensfonds of Fonds op Naam.

Help mee als bedrijf

Word jouw bedrijf een van onze Klasgenoten? Een partnership met het Jeugdeducatiefonds gaat om meer dan alleen geld geven. Door als bedrijf te investeren in de aanpak van kinderarmoede, vergroot je de toekomstkansen van een nieuwe generatie. Zo geef je bovendien op een mooie manier invulling in de maatschappelijke verantwoordelijkheid die steeds meer bedrijven voelen. 

Steun als stichting of fonds

Het Jeugdeducatiefonds kan al jaren rekenen op steun vanuit stichtingen en vermogensfondsen, dankzij hen kunnen we in heel Nederland werken aan gelijke ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Een samenwerking is mogelijk op landelijk niveau, maar ook regionaal en lokaal. Samen doen we onderzoek naar effectieve interventies op scholen en werken we aan een systeemverandering voor een toekomst waarbij kinderen centraal staan.

Waarom kunnen we niet zonder jouw donatie?

Anders dan veel andere instanties die kinderarmoede bestrijden, werken wij altijd via de basisschool. Het succes van deze aanpak ligt in het vertrouwen in leerkrachten: zij kennen het kind en de ouders goed, bovendien zijn leerkrachten geschoold in het herkennen van ontwikkelingskansen. Zien zij dat geldgebrek een leerling belemmert? Dan kunnen ze bij ons snel en eenvoudig een aanvraag indienen. Wat het kind ook nodig heeft.

Dat vertrouwen is dus cruciaal, maar alleen mogelijk als we het geld kunnen inzetten zoals we willen. Overheidssubsidies geven ons deze vrijheid bijvoorbeeld niet. Dankzij donaties van bedrijven, stichtingen en particulieren kunnen we de belangen van het kind écht centraal zetten en bereiken we kinderen die anders over het hoofd worden gezien.

De steun van gemeenten is onmisbaar

Gemeenten hebben een sleutelrol bij de aanpak van kinderarmoede. Om een basisschool te steunen, vragen we daarom altijd cofinanciering van de betreffende gemeente. Het Jeugdeducatiefonds bereikt groepen die via andere instanties vaak buiten beeld blijven. Als partner van ruim zestig gemeenten geven we daarnaast door heel Nederland inzicht in knelpunten in het lokale armoede- of onderwijsbeleid. 

Nalaten aan het Jeugdeducatiefonds

Wilt u iets moois doen voor kinderen? En overweegt u om na te laten aan het Jeugdeducatiefonds? Als u ervoor kiest om ons op te nemen in uw testament, levert u na uw overlijden een positieve bijdrage aan hun toekomst en kunt u in de toekomst hét verschil maken voor kinderen bij wie het thuis niet zo meezit. Zo laat u iets heel bijzonders na.

Doneren met belastingvoordeel

Kinderen steunen met maximaal belastingvoordeel? Met een periodiek schenkingsformulier leg je jouw bijdrage aan het Jeugdeducatiefonds voor (minimaal) vijf jaar vast. Hierdoor is je donatie jaarlijks volledig aftrekbaar bij je inkomstenbelasting. Zo kun je tot de helft van je donaties van de Belastingdienst terugkrijgen.

We zetten ons in voor een samenleving waarin álle kinderen zich maximaal ontwikkelen, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties.
Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds

Nieuws en verhalen

600 kinderen bezoeken Swan Lake danzkij ABN AMRO Foundation

In januari was de zaal van de Stadsschouwburg gevuld met 600 kinderen uit groep 3 t/m 6 van verschillende scholen die bij het Jeugdeducatiefonds zijn aangesloten. Kinderen voor wie een bezoek aan een theater absoluut niet vanzelfsprekend is. 

Jeugdeducatiefonds verwelkomt 600ste basisschool

Basisschool de Vierambacht in Rotterdam is de 600ste school in Nederland die zich aansluit bij het Jeugdeducatiefonds. Scholen met veel kinderen in armoede kunnen bij de stichting aanvragen doen om hun leerlingen te helpen. Bijvoorbeeld met een bril, een fiets of excursies met de klas. De aanvragen nemen toe, ook in Rotterdam. 

Meer museumbezoeken samen met Nationale-Nederlanden

We werken samen met Nationale-Nederlanden om meer kinderen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. 80% van de Nederlandse kinderen gaat nooit naar een museum en dat percentage ligt hoger onder kinderen die opgroeien in relatieve armoede. Terwijl uit meer dan 900 internationale onderzoeken blijkt dat kunst goed is voor ieders mentale gezondheid.