1 juli 2024

Junior Fondsenwerver MKB (& acties)

Wil jij je inzetten voor het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen in armoede in Nederland? Samen met collega’s, onze Klasgenoten en andere samenwerkingspartners werken aan systemische verandering?

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in relatieve armoede. Armoede zorgt voor stress en zorgen, voor een slechtere gezondheid, voor sociale uitsluiting en voor lagere schoolprestaties. We hebben een collectieve verantwoordelijkheid hier iets aan te doen en deze kinderen maximale ontwikkelingskansen te bieden. Dat is goed voor de kinderen, goed voor de samenleving, en goed voor het verdienvermogen van morgen.

Over het Jeugdeducatiefonds
Het Jeugdeducatiefonds (2015) zet zich in voor maximale ontwikkelingskansen voor kinderen die opgroeien in relatieve armoede. We werken aan een duurzame, schaalbare aanpak van kinderarmoede, waarbij we het patroon van armoede doorbreken en werken aan een systeem dat werkt voor álle kinderen. Het Jeugdeducatiefonds stelt basisscholen in haar doelgroep in staat om kinderen dat te geven wat ze nodig hebben voor hun ontwikkeling maar vanuit huis niet kunnen krijgen. Denk aan leermaterialen, extra begeleiding of zorg, geld voor een schoolreisje of een bed of bureau voor thuis.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste en proactieve: 
Junior Fondsenwerver MKB (& acties) voor 24-32 uur per week.

Je wordt onderdeel van een klein team met gedreven, energieke en eigenwijze collega's. Korte lijnen, vertrouwen, flexibiliteit, out of the box, en veel eigen verantwoordelijkheid: dat is wat onze manier van werken typeert. En daar zijn we trots op.

Wat ga je doen?
Als Junior Fondsenwerver  MKB ben je verantwoordelijk voor het aantrekken en onderhouden van relaties met (retail)bedrijven en het opzetten van actiematige samenwerkingen. Je ontwikkelt samen met het team Bijzondere Giften een strategie voor fondsenwerving en voert deze uit voor jouw doelgroep. Je koppelt doelstellingen binnen de organisatie aan kansen in het veld, zowel op papier in goed geschreven plannen en aanvragen als in persoonlijke gesprekken.

Je maakt inhoudelijke en financiële rapportages, stelt wervingsmateriaal op en geeft presentaties. Een dag per week ondersteun je het Hoofd Fondsenwerving bij haar taken. Je maakt deel uit van team Bijzondere Giften, een ambitieus en jong team. Als fondsenwerver rapporteer je aan het Hoofd Fondsenwerving.

Wie ben jij?

  • Je hebt interesse in de thema’s armoede en kansengelijkheid.
  • Het signaleren en benutten van kansen is je tweede natuur.
  • Je bent zeer proactief, creatief, een echte ‘doener’, en ook humor is belangrijk voor je; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  • Je legt makkelijk contact, en je weet relaties om te zetten in structurele samenwerkingen.
  • Jij loopt warm van het bedenken van acties rondom Cause-Related Marketing, Social Responsibility Branding en Social Promotions.
  • Je bent een teamplayer; successen behalen doe je samen met je collega's.
  • Je bent zorgvuldig en je hebt gevoel voor taal en teksten.
  • Je bent enthousiast en je wilt er alles aan doen om onze fondsenwervende doelstellingen te halen.

Wat bieden wij?
Je eerste contract is een jaarcontract. Als we blij zijn met elkaar wordt dit omgezet in een vast contract.

We werken hybride. Er is ruimte voor thuiswerken maar je kunt altijd terecht op ons nieuwe kantoor in Utrecht (Joseph Haydnlaan 2A). Op maandag werken we in Amsterdam.

Je ontvangt een marktconform salaris, onkostenvergoeding voor thuiswerken en woon-werkverkeer, afhankelijk van waar je werkt, een pensioenbijdrage, telefoonvergoeding en een laptop in bruikleen.

Fondsenwerving ontwikkelt zich volop en biedt ook voor jou ruimte om te groeien.

Diversiteit & Inclusie
Bij het Jeugdeducatiefonds hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van onze teams. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, wat je gelooft of op wie je valt; wij vinden het belangrijk dat je met enthousiasme bijdraagt aan onze gezamenlijke ambities en doelen.

Enthousiast?
We horen graag hoe enthousiast je bent! Stuur dan vóór 29 juli 2024 via solliciteren@jeugdeducatiefonds.nl je cv en motivatiebrief in één pdf-bestand.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Leonie Ruiter, Hoofd Fondsenwerving bij het Jeugdeducatiefonds:
E: Leonie.ruiter@jeugdeducatiefonds.nl
T: 0621264801

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste gesprek in week 34 en een eventueel tweede gesprek in week 35/36.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Naar actueel pagina