Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten.

Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is, wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds.

Meer weten?
steun ons

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met een financiële of materiële bijdrage hebben we uw steun hard nodig.

STEUN ONS

Hans Spekman Directeur Jeugdeducatiefonds

Hans Spekman

Hans Spekman is sinds 1 februari 2018 directeur van het Jeugdeducatiefonds. Onder leiding van Spekman, die leiding geeft aan een klein team, groeit het Jeugdeducatiefonds verder om zo méér kinderen te kunnen helpen.

Lees verder
met dank aan
actueel

Andere start - Gelijke kans

Meedoen in de samenleving is nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zet de ABN AMRO Foundation zich al jaren in om ervoor te zorgen dat jongeren gelijke kansen krijgen. Wij zijn ontzettend blij, dat de ABN AMRO Foundation ons al vanaf het eerste moment steunt. Doe ook mee en doneer aan het Jeugdeducatiefonds. Met €10,- kunnen we een kind bijvoorbeeld een boek geven. Of met €100,- een bureau om aan te werken. En met €400,- doneren we een laptop.  

 

Lees meer

Klassen

Een zevendelige documentaireserie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Vanaf maandag 30 november 2020 om 21:35 uur op NPO 1 en NPO Start.

Lukt het school om het verschil te maken? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden.

Lees meer

Samenwerking met Education Lab NL

Het Jeugdeducatiefonds en Education Lab NL werken samen in het doen van onderzoek naar de effectiviteit van door het Jeugdeducatiefonds gefinancierde interventies op Nederlandse basisscholen.

Lees meer