Jeugdeducatiefonds

 Visie 

Ieder kind in Nederland heeft gelijke ontwikkelingskansen, ongeacht de plek waar je wieg heeft gestaan.  
 
Missie 

Het Jeugdeducatiefonds vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen die in armoede opgroeien. Dit doen we door basisscholen in staat te stellen om kinderen te geven wat ze nodig hebben. In onze aanpak stellen we met de school het kind centraal. 

 
Strategie 
Het Jeugdeducatiefonds geeft vorm aan haar missie door te werken volgens vijf basisprincipes:  

  • We zetten de belangen van het kind altijd centraal; 
  • We werken via de basisschool: de school kent het kind en weet wat er nodig is om het kind de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast kan de school belemmeringen in de ontwikkeling van het kind vroegtijdig signaleren en extra investeringen doen; 
  • Door scholen handelingsruimte te geven, kunnen zij kinderen en ouders beter ondersteunen. Hiermee versterken we de pedagogische relatie tussen school en het gezin;  
  • We werken snel, laagdrempelig en in vertrouwen met de school samen;  
  • We werken samen met landelijke en lokale overheden om systemische verandering te bewerkstelligen  

Scholen waar een meerderheid aan kinderen opgroeit in relatieve armoede hebben meer dan andere scholen extra ondersteuning en financiering nodig om de kansen voor deze leerlingen te vergroten.  
Het Jeugdeducatiefonds stelt basisscholen in staat om kinderen te geven wat ze nodig hebben. Zowel voor het individuele kind, als voor de gehele klas, zoals leermaterialen, gezonde voeding, extra begeleiding of kindercoaching, een bed of leesboeken voor thuis, winterkleding of geld voor een schoolreis.