fondsen

ABN Amro GOUDEN FONDS - ABN Amro

Ernst Boekhorst, directeur ABN AMRO Foundation: "ABN AMRO is een maatschappelijk betrokken bank die investeert in de toekomst. Dit doen we vanuit ABN AMRO Foundation door ons in te zetten voor kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Want ieder kind verdient een goede toekomst. De keuze om het Jeugdeducatiefonds te steunen sluit hier naadloos bij aan. Want het bevorderen van gelijke kansen maakt talentontwikkeling mogelijk." 

www.abnamro.nl

Kinderpostzegels GOUDEN FONDS - Kinderpostzegels

Dankzij de steun van Kinderpostzegels kunnen in Leeuwarden honderden kinderen door het Jeugdeducatiefonds geholpen worden. Jeroen den Tex, directeur Kinderpostzegels: "Kinderpostzegels is trots om aan de wieg te staan van dit belangrijke en nodige initiatief. Te meer omdat hiermee het kinderen zelf zijn die andere kinderen helpen. Wat is er mooier dan dat?"

www.kinderpostzegels.nl
giften

Eerste klasgenoot De heer Postma

Het Jeugdeducatiefonds heeft de eerste particuliere gift van € 1.000 ontvangen van de 91-jarige mijnheer Postma.

“Ik kom uit een gezin van 12 kinderen; ik was de eerst zoon. Na de lagere school ging ik werken bij de bakker. Ik kon pas veel later opnieuw naar school om toch mijn diploma’s te halen. Ik steun het Jeugdeducatiefonds omdat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen!"

Oud-voorzitter Jeugdsportfonds Aalsmeer - Cees Wijnen

 

Cees Wijnen, 77 jaren jong uit Aalsmeer, oud wethouder en vele jaren voorzitter van het Jeugdsportfonds in Aalsmeer is enthousiast over het Jeugdeducatiefonds: “alle kinderen moeten ook op school gelijke kansen krijgen!” 

Met een mooie gift is hij Klasgenoot van het Jeugdeducatiefonds geworden!

Wouter Scheepens - Stuart Redqueen

Wouter Scheepens, partner bij Steward Redqueen: 'In een duurzame samenleving krijgt iedereen de kans zijn of haar talent te gebruiken. Maar vaak gaat dat niet vanzelf. Het Jeugdeducatiefonds zorgt dat kinderen die dat nodig hebben een (financieel) steuntje in de rug krijgen. Wat een prachtig initiatief.'

leveranciers
samenwerkings partners

ABN AMRO Foundation ABN AMRO Foundation

Op jonge leeftijd ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, is belangrijk voor je ontwikkeling. Maar niet voor ieder kind even vanzelfsprekend. Om deze doelgroep te bereiken, werkt ABN AMRO Foundation samen met het Jeugdeducatiefonds. Voor het landelijke scholennetwerk dat door het Jeugdeducatiefonds is gecertificeerd, organiseert de stichting van de bank honderden maatschappelijke activiteiten per jaar. 

Alle medewerkers van ABN AMRO krijgen jaarlijks de mogelijkheid om zich één week als vrijwilliger in te zetten voor ABN AMRO Foundation. Ze bezoeken bijvoorbeeld samen met een basisschoolklas een bijzonder museum. Ze begeleiden leerlingen op de grasmat van hun favoriete sportclub. Ze geven les over slim sparen, geld uitgeven en niet rood komen te staan. Of leren kinderen programmeren, gewoon vanaf eigen werklaptops. 

Bezoek voor meer informatie de website van ABN Amro Foundation

www.abnamro.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Meedoen = meer kansen!

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien duizenden kinderen in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Daardoor krijgen ze niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2017 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo’n 70.000 kinderen mee laten doen.

Bezoek voor meer informatie de website van 

www.jeugdfondssportencultuur.nl

Kinder Zwerfboek

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Bezoek voor meer informatie de website van 

www.kinderzwerfboek.nl

Linda Foundation

 

De LINDA.Foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten een beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe.
Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.

Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze ook dat er in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.

Bezoek voor meer informatie de website van

www.lindafoundation.nl