aanbieders van producten

De plek van de wieg mag nooit de kansen in de toekomst bepalen
In Nederland krijgt niet ieder kind gelijke kansen voor de toekomst. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat ieder kind talent heeft en dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. 

Bij weekendschool Petje af ontdekken kinderen van 10 t/m 14 jaar uit (sociale) achterstandssituaties de wereld. De kinderen doen prikkelende, leerzame praktijkervaringen op, komen in contact met inspirerende rolmodellen en verschillende beroepen, ze reizen met het openbaar vervoer en openen deuren die anders gesloten zouden blijven. Ze worden zich bewust van hun talenten, weten wat de wereld te bieden heeft, worden geïnspireerd verantwoording te nemen voor hun leven en ontwikkelen perspectief voor de toekomst.

Onderwijsprogramma
De onderwijsmethode van Petje af richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Een Petje af-jaar wordt opgebouwd uit 28 zondagen verdeeld over 7 blokken van 4 bijeenkomsten. Ieder blok staat een beroep centraal.

Met ons programma scheppen we de meest ideale omstandigheden om te bouwen aan de jonge talenten van vandaag en de toekomstdromen van morgen.

Petje af
Petje af is een koepelorganisatie. Onder de koepel vallen verschillende locaties. Er zijn 17 Petje af-groepen door heel Nederland (Amersfoort, Breda, Dordrecht, Haagse Beemden, Maassluis, Tiel, Schiedam, Utrecht, Vlaardingen, IJsselstein,  Zuid-Limburg, Den Haag, Oisterwijk en Holwierde).

Wij willen zo veel mogelijk kinderen de Petje af-kans bieden! Het Jeugdeducatiefonds en Petje af hebben dezelfde doelgroep en doelstelling. Het Jeugdeducatiefonds steunt Petje af van harte!

www.petjeaf.nl Terug naar overzicht