goed om te weten

Lokaal

Lokaal Besteden van Kinderpostzegels

Kinderen van De Vuurvlinder in Eindhoven hebben via Lokaal Besteden van Actie Kinderpostzegels €1000,- opgehaald voor het Jeugdeducatiefonds. 

Wij hebben dat doorgespeeld naar de Vincent van Goghschool in Roermond, die dat geweldige bedrag gebruikt om met 35 leerlingen op schoolkamp te gaan. Goed bezig, die bikkels uit Eindhoven!

Lokaal Besteden is nieuw bij Kinderpostzegels. Scholen kunnen een deel van de opbrengst gebruiken voor een goed doel in de buurt. Het Jeugdeducatiefonds is een van die goede doelen.

Ruim

Ruim 1000 kinderen naar The Lion King

Stage Entertainment Nederland en ABN AMRO Foundation maken een geweldig gebaar. 13 maart gaat het gebeuren. Een speciale uitvoering van The Lion King voor ruim 1000 kinderen van 22 scholen die samenwerken met het Jeugdeducatiefonds.

Vandaag zijn de handtekeningen gezet door Albert Verlinde van SEN, Ernst Boekhorst van ABN AMRO en Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds. Een geweldige belevenis voor al deze kinderen.

Foto: Deen van Meer. 

Zuidwalschool

Zuidwalschool in Den Haag blij met Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds zorgt ervoor dat wij kinderen extra kansen kunnen geven zodat ze zich beter kunnen ontplooien. Dit kan zijn door een instrument te leren bespelen, goede huiswerkbegeleiding te krijgen of met een eigen laptop te werken.  Drempels om talenten te ontwikkelen worden zo weggehaald!

Fijne

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Het team en bestuur van het Jeugdeducatiefonds wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Samen met de leraren op onze scholen en heel veel donateurs, vrijwilligers en samenwerkingspartners hebben we ons dit jaar sterk gemaakt voor de ontwikkeling van álle kinderen.

 

Het Jeugdeducatiefonds is nu werkzaam op 68 scholen en met meer dan 700 aanvragen hebben we al bijna 4000 kinderen kunnen helpen. De behoefte is zo groot, dat scholen inmiddels op een wachtlijst staan.
We danken je hartelijk voor jouw inzet in onze samenwerking.

Te veel kinderen groeien op in armoede. Wat dat betekent hebben we gevraagd. Kijk maar eens naar de videoclip.
Zij hebben onze steun hard nodig.

In 2019 groeien we verder om zo nog meer kinderen te kunnen bereiken. Met elkaar willen we dat voor elkaar krijgen.

Hartelijke groeten,

Hans Spekman en Arie Schilling

Scholen

Scholen kiezen voor Lokaal Besteden van Kinderpostzegels

Tijdens de Kinderpostzegelsactie van dit jaar hebben veertien scholen ervoor gekozen om een gedeelte van de opbrengst te besteden aan projecten van het Jeugdeducatiefonds op de eigen school.

Kinderpostzegels maakt het dit jaar voor het eerst mogelijk voor scholen om te kiezen voor Lokaal Besteden. We zijn blij met deze samenwerking met Kinderpostzegels, omdat het op deze manier voor álle scholen mogelijk wordt om aanvragen te doen bij het Jeugdeducatiefonds om de kinderen extra te ondersteunen.

Anna

Anna de Koning

Het team van het Jeugdeducatiefonds is uitgebreid. Anna de Koning werkt als vrijwilliger bij ons en zal zich voornamelijk richten op het organiseren van intervisiebijeenkomsten voor de contactpersonen van onze scholen. Anna, van harte welkom! We zijn nu al blij met je!

O

O kom er eens kijken

Onze Sinterklaasactie met Tikkie van de afgelopen dagen was een groot succes. We zijn ontzettend blij met alle grote en kleine bedragen die zijn binnengetikt. 
Bij elkaar is er €1360,- gedoneerd door bijna 100 mensen. Daar kunnen we veel mee doen. 
Iedereen die heeft gedoneerd: ontzettend bedankt!

Sinterklaasactie

Sinterklaasactie met Tikkie

Word jij de hulpsinterklaas voor de kinderen die het echt nodig hebben? Strooi dan eens lekker en geef een Tikkie aan het Jeugdeducatiefonds. Klik hiervoor op 'steun ons' in het menu.

archief

The

The Lion King lanceert educatieprogramma 29 November 2018

The Lion King lanceert in samenwerking met ABN AMRO Foundation een uniek educatieprogramma. Zo’n 30 partnerscholen van ABN AMRO, die mede zijn geselecteerd door het Jeugdeducatiefonds, reizen op woensdag 13 maart 2019 af naar het AFAS Circustheater in Scheveningen om daar samen The Lion King te beleven.

The Lion King lanceert in samenwerking met ABN AMRO Foundation een uniek educatieprogramma. Zo’n 30 partnerscholen van ABN AMRO, die mede zijn geselecteerd door het Jeugdeducatiefonds, reizen op woensdag 13 maart 2019 af naar het AFAS Circustheater in Scheveningen om daar samen The Lion King te beleven.

ABN AMRO medewerkers uit diverse steden begeleiden hen hierbij. Rondom dit bezoek aan de voorstelling volgen de leerlingen speciale lessen.  Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “In Londen is het educatieprogramma van The Lion King al jaren een groot succes. Er is zoveel te vertellen en te leren van deze musical. Over elk onderdeel, van kostuums tot decor, is tot in detail nagedacht. Het wereldwijd bekende verhaal, maar ook de voorstelling zelf is zo’n rijke ervaring en biedt daarmee een geweldige leeromgeving voor kinderen. Dankzij ABN AMRO Foundation kunnen we dit bijzondere lespakket nu ook in Nederland aanbieden.” Ernst Boekhorst, directeur van ABN AMRO Foundation: “Een bezoek aan The Lion King is voor kinderen niet alleen een unieke theaterbelevenis, maar maakt het ook mogelijk om belangrijke thema’s als duurzaamheid en vriendschap in de klas te bespreken.”

Over The Lion King

The Lion King is tot en met 21 juli 2019 exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en is de plek waar families samen het verhaal van Leeuwenkoning Simba beleven. Met de beroemde muziek van Elton John en Tim Rice, de bekende karakters als Simba, Nala, Timon en Pumbaa en het tijdloze verhaal over hoop, liefde en moed. De Koning der Musicals mocht in Nederland al 1.3 miljoen bezoekers ontvangen en werd bekroond met de Publieksprijs voor Beste Musical. Wereldwijd trok het theaterspektakel meer dan 90 miljoen bezoekers en won de voorstelling 90 internationale awards.

Over ABN AMRO Foundation

ABN AMRO wil bijdragen aan een betere wereld. Dit doet de bank door te doen waar ze goed in is – financiële producten en diensten bieden – en sinds 2001 ook met vrijwilligerswerk van haar medewerkers van ABN AMRO Foundation. Jaarlijks zetten ongeveer 10.000 collega’s zich in voor projecten die de horizon van kinderen verbreden. Zodat ook de generaties na ons het maximale uit hun toekomst kunnen halen. Want dat is pas écht winst.

Nieuwe producten bij het Jeugdeducatiefonds 23 October 2018

Het Jeugdeducatiefonds heeft het aanbod uitgebreid met drie nieuwe producten. Op het gebied van de cognitieve ontwikkeling kunnen er aanvragen gedaan worden die extra taallessen mogelijk maken. Ook is het mogelijk aanvragen te doen om vroeg- of voorschoolse educatie te bekostigen. Daarnaast kunnen scholen aanvragen doen voor de financiering van TSO of BSO.

Voorschoolse educatie is van groot belang 18 October 2018

Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met basisschool de Kinderboom. Alex Bakker, bevlogen directeur van deze school, praatte in Spraakmakers op Radio1 mee over het belang van voorschoolse educatie voor de ontwikkeling van kinderen.

De uitzending kunt u online beluisteren.
Zoekt u meer verdieping over dit onderwerp? Lees dan Onderwijsachterstandenbeleid, een duwtje in de rug?

Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met basisschool de Kinderboom. Alex Bakker, bevlogen directeur van deze school, praatte in Spraakmakers op Radio1 mee over het belang van voorschoolse educatie voor de ontwikkeling van kinderen.

De uitzending kunt u online beluisteren.
Zoekt u meer verdieping over dit onderwerp? Lees dan Onderwijsachterstandenbeleid, een duwtje in de rug?

Kinderpostzegelactie en het Jeugdeducatiefonds 4 September 2018

Kinderpostzegels start dit jaar met iets nieuws: Lokaal Besteden. Om kinderen meer te betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie, kunnen scholen een deel van het opgehaalde geld besteden aan een goed doel in de omgeving van de school. Een school mag ook kinderen op de eigen school ondersteunen via het Jeugdeducatiefonds.

Hoe werkt het?
Een deelnemende school vult op het scholenportaal van Kinderpostzegels alle gegevens rondom de Kinderpostegelactie in. Bij 'besteding kiezen' geeft de school aan te kiezen voor het Jeugdeducatiefonds voor de eigen school.

Na de actie, als de definitieve bedragen bekend zijn, zal het Jeugdeducatiefonds contact opnemen met de school. 

Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds: "Wij zijn heel blij met dit initiatief van Kinderpostzegels. Ons doel is dat álle kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit initiatief maakt het voor ons mogelijk om nog veel meer kinderen te ondersteunen. Ik zou zeggen: doe mee met de actie van Kinderpostzegels, voor alle kinderen."

Nieuwe

Nieuwe scholen gecertificeerd 20 July 2018

Dankzij een nieuwe impuls van de ABN AMRO Foundation is het Jeugdeducatiefonds in staat om uit te breiden. Momenteel zijn al acht nieuwe scholen verspreid over het hele land gecertificeerd en na de zomervakantie zullen dat er nog meer worden.

Het Jeugdeducatiefonds groeit en is in staat om steeds meer kinderen te helpen in hun ontwikkeling.

ABN AMRO Foundation verhoogt blijvende steun aan Jeugdeducatiefonds 2 July 2018

ABN AMRO Foundation heeft besloten de steun aan het Jeugdeducatiefonds te verlengen en uit te breiden. Hierdoor kan het Jeugdeducatiefonds de komende twee jaar verder groeien. Het Jeugdeducatiefonds zet zich in om gelijke ontwikkelingskansen te bieden aan kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. De ouder(s) zijn veelal niet in staat zijn om extra kosten te dragen waardoor kinderen een lager niveau van opleiding bereiken dan mogelijk is. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken.

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: "Het is fantastisch dat ABN AMRO Foundation op deze manier een bijdrage levert aan het bevorderen van gelijke kansen zodat ook kinderen uit gezinnen die het minder hebben, de kans krijgen hun talenten zo goed mogelijk te benutten. Omdat ABN AMRO Foundation de samenwerking voortzet en ook meer geld geeft aan ons fonds kunnen we nu zeker tien scholen extra certificeren. Zoals Louisa Reichardt van de Rotterdamse openbare basisschool De Akkers mij vertelde: ‘Dankzij het Jeugdeducatiefonds krijgen de ontwikkelingskansen van de kinderen in de Landbouwbuurt in Rotterdam-Zuid een enorme stimulans."

Ernst Boekhorst, directeur ABN AMRO Foundation: "Op jonge leeftijd ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, is belangrijk voor later, maar helaas lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de horizon van kinderen uit een minder kansrijke omgeving te verbreden, wil ABN AMRO Foundation hun toekomstperspectief vergroten. Met behulp van ons landelijke netwerk aan partnerscholen en duizenden ABN AMRO vrijwilligers organiseren we jaarlijks honderden activiteiten die de belevingswereld van kinderen vergroten. Het partnership met het Jeugdeducatiefonds is voor ons ontzettend waardevol, aangezien onze beide missies naadloos op elkaar aansluiten. Samen kunnen we meer betekenen voor deze kinderen en hen helpen het vuurtje van binnen te vinden én aan te wakkeren."

Eerste editie van de ABN AMRO Stadionspelen op 14 mei 16 May 2018

Ruim 800 scholieren kregen op maandag 14 mei de kans hun idolen te ontmoeten en hun talenten te ontdekken op het gebied van sport, kunst en cultuur.

De Johan Cruijff ArenA was het decor van de eerste editie van de ABN AMRO Stadionspelen: een evenement waar leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds meededen aan allerlei activiteiten: van tennis, hockey en voetbal tot zelf kunst maken en zang en dans."Het Jeugdeducatiefonds vindt dat elk kind zich maximaal moet kunnen ontwikkelen. Eén op de acht kinderen in Nederland groeit echter op in armoede. Op de scholen waar wij mee samenwerken, zijn dat vaak zeven op de acht scholieren. Ook deze kinderen zijn gretig om de wereld te ontdekken, hun talent, hun passie en geluk. Dat is precies wat we met de ABN AMRO Stadionspelen willen bereiken: hun talent laten ontdekken, ze inspireren en gewoon een onvergetelijke dag bezorgen."Gastheer van het evenement was Ron Boszhard, presentator van Zapp Sport. Hij verwelkomde onder meer de volledige selectie van AJAX Vrouwen. Ook waren Glenn Schuurman, Jelle Galema en Billy Bakker aanwezig om het hockey-talent van de toekomst tijdens een clinic op weg te helpen. Jongeren met voetbalaspiraties lieten zich inspireren door demonstraties van twee van 's werelds beste freestyle voetballers, Tom Vegter en Nassar al Jackson. Ajacied Heini Otto - lid van de technische staf van de jeugdopleiding van AJAX - begeleidde de scholieren tijdens de voetbalclinics. De sportactiviteiten werden verzorgd door Roland Laurense van de Tennis Academy Amsterdam, Arno Splinter & Players United (voetbal) en Bovenlander en Bovenlander (hockey). Ook stonden Kunst en Cultuur-workshops op het programma. Deze werden verzorgd door Stage Entertainment, de Hermitage, het Nederlands Dans Theater, kunstenaar Boxie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Stedelijk Museum.